Magazin online de ceai si cafea, ciocolata calda, cadouri, dulciuri, accesorii si abonamente de ceai. Livrare gratuita in Bucuresti pentru comenzi de peste 120 lei si in tara pentru minim 170 lei. Contact rapid: 072 555 MAYA

0 produse, 0,00 lei Cosul meu

Cosul tau de cumparaturi este gol.

Info ceai» Info ceai

Ceaiul provine din planta Camellia Sinensis , o planta ce creste intr-un climat sub-tropical, originara din Asia. Ceaiul este cultivat în întreaga lume in mii de gradini, rezultând  mii de arome si gusturi . Ca si vinurile , multe ceaiuri isi iau numele de la zona în care sunt cultivate , și fiecare zona este cunoscuta pentru producerea de ceaiuri cu aroma si caracter unic .

Deși există mai mult de 1500 de soiuri de ceai disponibile la nivel mondial , toate ceaiurile pot fi împărțite în trei tipuri de bază : negru , verde si oolong .

Modul în care frunzele de ceai proaspete sunt prelucrate și nivelul lor de contact cu oxigenul determina tipurile de ceai . În timpul procesarii , frunzele de ceai intra in reacții chimice naturale care au ca rezultat un gust distinct și culori caracteristice.

Ceai Negru

Ccel mai cunoscut in Europa si America , ceaiul negru este facut din frunze complet oxidate , care produc o aroma puternica si de culoarea chihlimbarului. Ceaiuri negre populare: Assam , Ceylon , Darjeeling , Earl Grey , Keemun , Lapsang Souchong , Yunnan , și amestecuri de populare , cum ar fi English Breakfast , Irish Breakfast si cele rusesti.

Ceai Verde

Cele mai popular în Asia , ceaiul verde nu este oxidat . Este uscat , aburit sau încălzit pentru a preveni oxidarea  și apoi uscat. Acesta are un gust delicat , de culoare verde deschis și este  revigorant . Soiuri de ceai verde: Gunpowder ,Iasomie , Sencha, Hojicha , Genmaicha , Gyokuro si Matcha.

Ceaiul Oolong

Numele Oolong se traduce literal ca " Dragonul Negru " și este foarte popular în China si Taiwan . Ceaiurile Oolong sunt obtinute din frunze parțial oxidate și combină calitățile gustative și culoarile ceaiurilor negru și verde .Sunt ceaiuri foarte aromate , ce sunt consumate fără lapte și zahăr . Tipuri de ceai oolong: Formosa Oolong , Formosa Pouchong  și Black Dragon .

Ceai Alb

Ceaiul alb este facut in intregime din mugurii de frunze , care sunt acoperite cu un puf albicios . Noii muguri sunt culesi înainte de a se deschide , apoi uscati încet la temperaturi scăzute . Spre deosebire de alte metode de prelucrare a ceaiului, ceaiul alb nu este oxidat . Rezultatul este un ceai cu o aromă ușoară și dulceata naturala .

Ceai de Plante

Nu sunt obtinute din planta Camellia Sinensis , ci mai degrabă sunt infuzii de frunze , rădăcini , scoarță de copac , seminte sau flori. Acestea pot fi calmante, linistitoare sau energizante. Aici regasim infuziile de musetel, menta, salvie, fructe, rooibos etc .